2018 ismét a jótékonyság jegyében végződött a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI-ban

Iskolánkban a karácsonyi készülődés nemcsak a várakozást, lelki felkészülést jelent, hanem jótékonykodást is. Jó pár évvel ezelőtt jótékonysági koncertet rendeztünk, csatlakoztunk a cipős doboz akcióhoz, majd a Lakihegy Rádió jótékonysági versenyét nyertük meg, és ez a lelkesedés a mai napig tart. Minden évben szeretnénk szebbé tenni a karácsonyt mások számára is. A 2018-as adományokat a nagycsaládosoknak ajánlottuk fel. sok-sok cipős doboz talált gazdára.

Egy másik évek óta tartó gyűjtés a „Jézuska Járat”. Öt éve csatlakozott iskolánk ehhez a rendezvényhez.

„A Jézuska Járat egy jótékonysági szerveződés, mely a hátrányos helyzetű gyermekek álmait váltja valóra.

A gyermeknek akkor van igazán boldog Karácsonya, ha a csoda megvalósul. Ha a fa alatt láthatja azt a meglepetést, amire vágyik, akár évek óta. Amikor együtt van a család, mézeskalács illata terjeng, miközben keveredik a karácsonyfa illatával, amikor nagypapa elmeséli a gyerekkori történeteit, amikor kicsik, nagyok, öregek együtt vannak, akkor ott lapul a fa alatt a csomag, a meglepetés, az álom. Mégis ez nagyon sok gyermek életéből kimarad.

Minden gyermeknek jár a Karácsony Csodája.

Ezért jött létre a Jézuska Járat 2012-ben.” – Bővebben a www.jezuskajarat.hu honlapon olvashatunk erről.

Miután a gyermekek átveszik ajándékaikat, megvendégeljük Őket a szülők által készített süteménnyel, a konyhán készített kakaóval, teával. ezenkívül szorgos kollégáink szívesen készítenek velük ajándékokat is kézműves foglalkozás keretein belül. Idén nagy örömünkre szolgált, hogy Vid Katalin szigetszentmiklósi kerámia készítő is részt vett ezen a foglalkozáson.

Az idei évben országgyűlési képviselőnk, Bóna Zoltán, valamint városunk polgármestere, Szabó József is csatlakozott a rendezvényhez: egy-egy kisgyermek álmát valósították meg.

Mindenképpen köszönet a szülőknek, akik támogatják elképzeléseinket.

Igaz, hogy messze még a karácsony, de reméljük, ez a szép hagyomány tovább folytatódik.