3D és Robotika szakkör

 

A 3D szakkör havonta egy alkalommal maximum 10 fős csoporttal valósulhat meg. Amennyiben több csoportra való diákot érdekel, úgy természetesen további 10 fős csoportokkal havi több alkalomra is tervezhetünk.

A szakkör alkalmával a diákok megismerik a legtöbb nyomtatóban használt, Marlin programozási környezetet. Megismerkednek a 3D tervezés alapjaival, önállóan képesek lesznek alap testek elkészítésére digitális környezetben, melyeket az iskola nyomtatójával akár ki is nyomtathatnak. Ismereteik megszerzése során testközelbe kerülnek az iskola 3D nyomtatójával és annak használatát is elsajátítják.
A szakkör célja továbbá, hogy a fiatalok kreativitását előtérbe helyezve, használható tudást adjunk át. A programon szaktanári (Informatika / Fizika / Matematika) részvétel ajánlott és a szaktanárnak ingyenes. Ezzel kívánjuk megalapozni, hogy az iskolákban értő kezek közt legyen a nyomtató.

Egyéb szükséges feltételeket (projector, terem) egy előre megbeszélt időpontban tudjuk egyeztetni.

A szakkör díja                                5000Ft/fő/alkalom.
A szakkör időtartama:                3 óra (szünetekkel)

A Robotika szakkör havonta egy alkalommal maximum 10 fős csoporttal valósulhat meg. Amennyiben több csoportra való diákot érdekel, úgy természetesen további 10 fős csoportokkal havi több alkalomra is tervezhetünk.

A szakkör alkalmával a diákok megismerik az Arduino programozási környezetet környezetet és az év végével összeállítanak egy 6DOF Robot kart, melyet az iskola tulajdonába hagyunk. Megismerkednek a „C++” programozás alapjaival, önállóan képesek lesznek alap programok elkészítésére digitális környezetben. A szakkör során egy 6DOF robot kar is összerakásra kerül, melynek vezérlése minden diák saját vezérlő panelt (fejlesztő panel) kap. Minden diák a saját fejlesztő paneljén végzi a programozást, így a robot kar egyedi mozgása biztosítottá válik. A programon szaktanári (Informatika / Fizika / Matematika) részvétel ajánlott és a szaktanárnak ingyenes. Ezzel kívánjuk megalapozni, hogy az iskolákban értő kezek közt legyen a robot kar.

Egyéb szükséges feltételeket (projector, terem) egy előre megbeszélt időpontban tudjuk egyeztetni.

A szakkör díja    5000Ft/fő/alkalom.
A szakkör időtartama:    3 óra (szünetekkel)