A modern PIN:OKKIO-val találkoztunk a Pesti Magyar Színházban…

A LEP keretein belül ezúttal az ötödikeseink jutottak el ingyenesen színházba. Mi is izgatottan vártuk a darabot, hiszen a 6. ill. 8. évfolyam tanulói is élményekkel gazdagon tértek haza a program által kínált előadásokról. Az elmúlt időszakban a Fővárosi Nagycirkuszban jártak, ill. a SunCity című musicalt tekintették meg.

A mai környezetbe helyezett színdarab igazán megérintette tanulóinkat A gyerekektől az előadás után azonnal visszacsatolást kaptunk, hogy mennyire tetszett nekik ez a modernizált történet, mely mégiscsak örök érvényű mondanivalót fogalmaz meg, azaz a család és az érzelmek, a szeretet fontosságát mindenek felett.

„Pinokkió már nem fabábu, hanem – reflektálva a jelenre – intelligens robot, aki kisfiú szeretne lenni. Megalkotója, Gepetto pedig ács helyett szoftverfejlesztő. A látványos előadás kielégíti a 21. századi igényeket, de a történet azért csak az eredeti mese marad. Egy éjjel megtörténik a csoda: a tökéletlen berendezés “felébred”, és elindul a kalandok sora. Tévés tehetségkutatón, játéktermen és gyerekkereskedőkön keresztül vezetnek a bonyodalmak, míg végül a történet boldog véget ér.”

Igaz, hogy a tél végi vírusos időszakban nem teljes létszámmal voltunk jelen, de annál lelkesebben érkeztünk, és feltöltődve, élménygazdagon távoztunk. További célunk, hogy irodalomórán az elgondolkodtató darabot valamilyen formában feldolgozzuk a gyerekekkel, ezzel is maradandóvá téve az élményt.

Vadasné Garamvölgyi Tímea