A mogyorós pele nyomában – eredmények

Idén 198 általános iskolai csapat diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „A Mogyorós pele nyomában” elnevezésű vetélkedőjébe.

Az első fordulóban a mogyorós pele mesélt a diákoknak a fajpusztulás problémaköréről, annak okairól, az ökoszisztéma szolgáltatások jelentőségéről, a hazai természetvédelem felépítéséről. A témához kapcsolódóan különböző feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak, képrejtvény, logótervezés, keresztrejtvény, rejtélyek megoldása, vagy éppen egy gólya vonulási útvonalának kikutatása és feltárása volt a feladatuk.

A vetélkedő második fordulójában a mogyorós pele eltűnt, a diákoknak nyomába kellett eredniük. Emellett a csapatok saját területet is választottak, feltárták annak természetvédelmi helyzetét és javaslatot tettek megóvására, sőt a csapatok kreatív képekkel kedveskedtek a védett állatnak.

Nagyon örülünk, hogy iskolánkból ilyen sokan játszottatok és tanultatok tavasz folyamán! Jó volt látni a lelkesedést, azt, hogy az otthontanulás idején is dolgoztatok, le a kalappal előttetek!

29. hely Pelécskék (6.d) 112 pont

További eredmények:

Pótcsapat (6.z) 104 pont

Természetesek (6.z) 100 pont

Természetes trió (6.z) 98 pont

Tavaszi csibék (7.d) 96 pont

Icike picike pockok (6.z) 94 pont

Csúcsragadozók (6.z) 88 pont

Na de jó nevem van (6.z) 81 pont

Pocok (6.z) 76 pont

Vilásgi botok (6.z) 65 pont

Cselesek (6.z) 54 pont

Semmi (6.z) 48 pont