Ádámok és Évák Ünnepe

Az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Felsős Irodalmi Színpada évek óta részt vesz a József Attila Színház által szervezett Ádámok és Évák ünnepe című eseményen, melyen különböző színjátszó csoportok mutatják meg tehetségüket. Egy választott téma vagy mű kapcsán kell egy előadást készíteniük a csapatoknak. Az idén más népek meséiből válogattak a szervezők.

      A gyöngyöt síró és rózsát nevető lány című újgörög népmese feldolgozása elnyerte a legügyesebben modernizált előadás díját, Bozsik Leila Isabelt pedig a legjobb női főszereplőnek választotta a szakmai zsűri. A csoport munkáját mentorálta Molnár Zsuzsanna, a József Attila Színház színművésznője, a felkészítő tanár Szabó-Lajter Enikő volt.

A tantestület is részese lehetett ennek a „díjazásnak”, hiszen 25db 50%-os színházjegyet kaptunk, amelyet az évad végéig használhatunk bármely alkalommal. Ezt már egy alkalommal igénybe is vettük, és A pápanő című darabot néztük meg, majd A József Attila színház igazgatója Nemcsák Károly fogadott bennünket egy beszélgetésre.