Egy másik út-December 1. a fogyatékos emberek világnapja

Ezen a napon rendezte meg iskolánkban a Szigetszentmiklósi Konduktív Óvoda és EGYMI a fogyatékos emberek világnapját. Már második alkalommal segédkezünk a rendezvény megszervezésében. Iskolánk, a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI helyszínt biztosít, műsorral kedveskedik, valamint a megvendégelésben, kézműves foglalkozásokban vagyunk együtt a másik úton haladókkal. Ami nem is egy másik út, hiszen tanítványaink, a Batthány Kázmér Gimnázium diákjai a rendezvény végén együtt kacagtak, táncoltak a Konduktív Óvoda és EGYMI-seivel és a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény FONI csapatával a „NEMADOMFEL” együttes fergeteges koncertjén.

Ugyan ebben az időben kollégáink érzékenyítő tréningen vettek részt, amely a Nem Adom Fel Alapítvány segítségével valósult meg. Nagyon jó visszhangja volt ennek a tulajdonképpen csapat építő tréningnek is mondható délelőttnek.

Egyetértek a következő gondolattal: „Az egyetlen módja annak, hogy a lehetetlen körülmények között felnövő, … fiatal generációnak példát állítsunk, és rádöbbentsük őket, hogy az önsajnálat helyett egy kis akarással, tudásvággyal boldogulni lehet az életben és értékes életet lehet élni.”

 

Az előző gondolatok vezéreltek bennünket akkor is, amikor pár nappal később a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei szervezetének segítségével 7-es és 8-os tanulóink egy színházi előadáson vehettek részt. „Szuper sötétben, szuper csapattal! …vagyis egy Láthatatlan Színház program keretében a Vakrepülés Színtársulat vígjátékát élte át a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő suli több mint 100 nebulója (meg is lestük őket a kamerán). De mielőtt még elsötétült a kamaraterem, és lufik durrogtak volna, Fodor Antalné, a Pest megyei vöröskeresztesek elnöke szólt pár jó szót a fiatalsághoz és bizony az M1 forgató stábja sem unatkozott. Köszönjük mindenkinek a sikeres programot!” – olvasható a szervezet írásában. Mindenkinek nagy élmény volt. A diákok szavaival élve: „Megváltozott a világszemléletünk…”