„Itt van az ősz, itt van újra…” Szürettel köszöntöttük az őszt…

„Egyetlen gramm tapasztalat többet ér egy tonna teóriánál.”
(John Dewey)

A 3.c és a 4.a osztály egy borongós őszi napon Neszmélybe látogatott el. Kihelyezett tanóra keretein belül egy igazi szüreten vettünk részt, melynek nemcsak nézői, hanem aktív résztvevői is voltunk.

A szüretelés hagyományairól szóló tájékoztatás után, csapatokra osztva vetették bele magukat a gyerekek a munkába. Saját kis ollóikkal vágták a szőlőfürtöket, zúztak, bogyóztak, préseltek. A saját készítésű mustokat maguk szűrték le, majd jóízűen kortyolgatták…Miután a feladatot teljesítették, kellemesen elfáradva és kiéhezve fogyaszthatták el a Neszmély Hilltop Borbirtok & Étterem ízletes ebédjét.

Az idő kegyes volt hozzánk, így felfedezhettük a közeli dombtető nyújtotta élményeket. A kilátóból csodálatos panoráma tárult elénk.

Gyerekek és felnőttek egyaránt egy szuper élménnyel gazdagodtunk. A diákok élménybeszámolói alapján elmondhatjuk, hogy az elmúlt időszak egyik legjobb csapatépítő kirándulása volt, ahol élményalapú tudással gyarapodtak a gyerekek. Köszönjük a Vezetőségnek, hogy ezen a rendhagyó tanulmányi kiránduláson részt vehettünk!

Vadasné Garamvölgyi Tímea, Baranyai Anikó, Engelbrechtné Imre Gréta, Helyes-Nix Anita