Pályaválasztási információk

Kedves Szülők!

Mivel idén a járványügyi helyzetre való tekintettel személyes találkozásra, szülői értekezletre  nem kerülhet sor, így a honlapon feltüntetett Pályaválasztási ppt tartalmazza a középfokú felvételi eljárással kapcsolatos fontos dátumokat és információkat.

Egyéb tudnivalók:

  1. Érdemes figyelni a középiskolai honlapokat, mert prezentációkkal, videó anyagokkal, bemutató kisfilmekkel is segítik a középiskolák a pályaválasztást. A nyílt napok időpontjait is megtalálhatják az iskolák felületein.
  2. középiskolák október 20-ighozzák nyilvánosságra a felvételi tájékoztatóikat, de szeretnénk ajánlani az alábbi linken található adatbázist is („Intézmények a számok tükrében”), amely az elmúlt évek különböző szakmai adataival kapcsolatban ad tájékoztatást intézményi szinten:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/intezmenykereso/intezmenyek_a_szamok_tukreben/kozepfoku_beiskolazasi_kereso

  1. Továbbá szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy gyermekük iskoláztatásával kapcsolatos kérdésben a szülőknek közösen kell dönteniük, valamint arról, hogy ha az iskolaválasztással kapcsolatban a szülők, vagy a szülő és a gyermek között vita van, annak eldöntése a gyámhatóság hatáskörébe tartozik, és gyermekük felvételi lapjait az általános iskolának a gyámhatósági döntés szerint kell továbbítania.
  2. A pályaválasztási információkról az alábbi linkeken is tájékozódhatnak:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/tajekoztato_felvetelizoknek/tajekoztato_alt_isk_8_evf

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/kozepfoku_felveteli_eljaras_informacioi

  1. A korábbi évek központi felvételi feladatlapjai és javítási-értékelési útmutatói az alábbi linken elérhetőek:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/kozponti_feladatsorok

  1. Egyéb kérdés esetén az alábbi e-mail címen érdeklődhetnek: