Papírgyűjtés

2019. szeptember 25. (szerda) 7:00-13:00

 

Tisztelt Szülők!

Kérjük, hogy a gyűjtés során vegyék figyelembe a Hungária Papír Recycling kft. kérését:

Kedves Iskolák /Óvodák!

Az iskolai/óvodai papírgyűjtéssel kapcsolatban szeretném Önöket néhány dologra megkérni. Sajnálatos módon az idei évben a hulladék papír piaci ára folyamatos csökkenő tendenciát mutat. Ami azért nagyon szomorú, mert így mi is kénytelenek vagyunk az árainkon csökkenteni. Éppen ezért szükségünk lenne a frakciók szerinti külön gyűjtése. Amennyiben az iskolákba / óvodákba 2 db konténer kerül ki kihelyezésre, abban az esetben MINDENKÉPP a 2 konténert más minőséggel kell megtölteni.

Az egyik konténerbe kellene kerülnie: CSAK HULLÁM KARTON, HULLÁM PAPÍR, SZÜRKE KARTON

A másik konténerbe kellene kerülnie: irodai papír, újság papír, magazinok, szórólapok, könyvek  (TILOS HULLÁM KARTONT IDE HELYEZNI)

Továbbá figyeljenek oda, hogy papírgyűjtésről beszélünk, azaz legyenek kedvesek a nejlon zacskóból kiborítani a hozott papírhulladékot, illetve a genotermből is vegyék ki előzetesen az irodai papírokat!

Ez azért nagyon jelentős, mert a 2 minőség ára is nagyon eltér.

Hullám karton: 5-8 Ft/kg

Vegyes újság, irodai papír: akár 13-17 Ft/kg is lehet!!!!

Amennyiben nincs lehetőség a karton és a többi papírt külön gyűjteni, úgy sajnos csak az alacsonyabb árat tudjuk kifizetni a teljes mennyiségért.

Ez azt jelenti, hogy a szülőknek és gyerekeknek is egyaránt el kellene mondani, hogy amennyiben szatyrokban vagy karton dobozban hozzák be a papír hulladékot azt öntsék ki belőle. A fólia és egyéb műanyag hulladékot kérem ne tegyék az iskolai papírgyűjtésbe! És a kartont dobozokat a kartonos konténerbe helyezzék el!

 

Köszönettel: Iskolavezetés