Szigetszentmiklósi Teremlabdarúgó Vándorkupa 2019

Az idei évben 3 korábbi bajnokcsapat is az „A” csoportba került, ami igencsak érdekes mérkőzéseket ígért. A Szülők csapata lehetett volna a meglepetés, de közülük sajnos többen is lemondták a beígért részvételt, így a lelkes apukák, hiába játszottak meccsenként 8-10 percig teljesen egyenrangú ellenfélként, csere nélkül a meccsek végére rendre elfogyott az erő és végül mindhárom csoportmeccsüket elveszítették.

A visszatérő Tűzoltók csapata a csoportban talán a legtöbb helyzetet dolgozta ki, de a befejezéssel ezen a napon nem volt sok szerencséjük, vagy a kapust, vagy a kapufát találták el, és volt, hogy az üres kapuba sem sikerült a góllövés. Csoport harmadikként zártak, így a korábbi bajnokok közül idén ők nem kerültek a legjobb négybe.

A csoport első helyéért a Sportcsarnok 2:1-re legyőzte a Rendőrök csapatát, de a továbbjutásukat ez a meccs már nem befolyásolta.

Nem úgy a „B” csoport résztvevőit, ahol a Lakihegy Rádió, az Önkormányzat, az EGOMIR és az Aries Kft. távollétében két újoncot is avattunk (Andonik Médiaválogatott és a kaminokupa VIP Team).

Az Öregdiákok 4:0 győzelemmel köszöntötték volt tanáraikat, míg a Médiaválogatott és a szintén cserék nélkül maradó kaminokupa VIP Team 2:2-es döntetlennel kezdték a csoportot.
A második körben a Tanárok majdnem meglepték a kissé fáradtan mozgó kaminokupás csapatot, de a rutinos kispályás játékosok így is 2:1-re hozták a papíron kötelezőt, életben tartva továbbjutási esélyeiket. Mindezt annak tükrében, hogy az Öregdiákok a Médiaválogatottal 2:2-t játszottak a torna egyik legszebb fociját bemutató mérkőzésén. A harmadik körben aztán jöttek az izgalmak. Az Öregdiákok hamar vezetést szereztek a kaminósok ellen, de pár perccel a vége előtt jött az egyenlítés, majd a hidegzuhany a fiataloknak. 1 perc sem volt hátra amikor Pinkó VIP csapata megszerezte a vezetést és ezáltal továbbjutó helyre kerültek a csoportban. A fiatal gárda kettőt cserélt a középkezdés előtt és a fejben még a gólt ünneplő csapatot 4 labdaérintésből körbepasszolták, majd a hosszú oldalról gólra is váltották az amúgy nagyszerűen kivitelezett támadást. Az eredmény tehát itt is 2:2 lett. A Médiaválogatott Tanárok elleni meccse tehát komoly téttel bírt a továbbjutás szempontjából. Sokáig 1:0-ra vezettek csak, ami a gólarány miatt a kaminokupa VIP Team továbbjutását eredményezte volna, de végül az utolsó percekben áttörték az addig lelkesen védekező és egy-egy szép kontrát is bemutató Pedagógus csapatot és 4:0-ig meg sem álltak. Az egymás elleni eredmények a rúgott és kapott gólok is teljesen egyformák lettek, így a csoportelsőségről büntetőpárbaj döntött, amit nagy szerencsével végül az Öregdiákok nyert.

Az elődöntőben az Öregiákok a Rendőrök csapatával mérkőztek meg. Több helyzetet is kidolgoztak a fiatalok, de gólra egyiket sem sikerül váltaniuk, amit egy védelmi hiba meg is bosszult és 1:0-s hátrányba kerültek. Továbbra is jöttek a szebbnél-szebb helyzetek, de a nagyobb rutin és a szervezett védekezés elég volt ahhoz, hogy a Rendőrök megőrizzék minimális előnyüket és visszavágjanak a fiataloknak a két évvel ezelőtti 5:0-ért.

A másik ágon hatalmas taktikai csata zajlott a pályán. Helyzetek, ziccerek tömkelegét láthatták a szurkolók, de vagy egy utolsó védő, vagy a kapusok álltak mindig jó helyen és gól nem született sem ezekből, sem a számos nagyszerű átlövésből. 3 perccel a vége előtt aztán a hatoson belül kapott nagyszerű labdát Hollik András, aki a védőjét és a kapust is becsapva, sarokkal juttatta a hálóba a játékszert. Tovább rohamozott a Médiaválogatott és több lehetőségük is akadt az egyenlítésre, de a szerencse és a kapufa sem őket segítette, sőt egy utolsó másodperces kontrából újra ők kaptak gólt. A Sportcsarnok csapata zsinórban harmadjára jutott döntőbe.

A Bronzmérkőzésen az Andonik Médiaválogatott többek között Nagy Anett vezetésével, jobban bírta fejben, a döntőbe nem jutás tényét és a talán még mindig az elődöntő egyetlen hibáján rágódó Öregdiákokat, kiegyensúlyozott, türelmes játékkal letaszították a dobogóról.

A torna zárásaként a tavalyi döntő ismétlése következett. Mindkét csapat kellőképpen motiváltan lépett pályára és játékukkal nem is okoztak csalódást. A gólok ugyan nem potyogtak, de a kispályás foci minden szépsége benne volt az amúgy meglehetősen feszült mérkőzésben. Nagyszerű egyéni és csapatteljesítmények, mind támadásban mind védekezésben, de hogy ezen a tornán már megszoktuk, a legnagyobb izgalmak itt is az utolsó pillanatokra maradtak. Egy a félpályánál szerzett labdával a kapuig mehettek a Rendőrök, de az 1:1 elleni szituációt a Sportcsarnok kapusa nyerte és a kimaradt ziccert itt is követte a fekete leves. Fél perc sem volt vissza, már szinte mindenki a büntetőrúgásokra várt, amikor egy a kaputól 14-15 méteres szabadrúgás a lábak tengerében utat talált a hosszú kapufánál álló Gál Józsefhez, aki köszönte szépen fél méterről nem hibázott és ezzel eldöntötte a 2019-es torna döntőjét!

A sportcsarnok csapata egymás utáni második kupagyőzelmével immár háromszoros bajnoka, a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola által 2015-ben útjára indított Vándorkupának!

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak, jövőre ugyanitt találkozunk!

                                                                                                          Estók László szrevező