Területi Föld Napi vetélkedő iskolánkban

 Az idén a versenyt április 26-án tartottuk, ahol 6 iskola, 17 csapata képviseltette magát.

A verseny fő témája idén a mező életközössége volt. A versenyre jelentkező csapatok előzetes feladatot is kaptak, „A rét a réti sas szemével”, egy kép elkészítését kértük tőlük. Az elkészült műveket a gyerekek a verseny napjára hozták magukkal melyekből kiállítást rendeztünk. Nagyon kreatív érdekes munkák születtek.

A délutánt iskolánk igazgatója, Zilling Ibolya nyitotta meg, majd Szabó József polgármester úr közreműködésével a versenyre érkezett kisdiákok hagyományt teremtő szándékkal egy berkenye fát ültettek el az iskolánk udvarán Ezt követően iskolánk aerobikos tanulói tartottak egy rövid, látványos bemutatót. Felkészítő tanáruk: Fogarasiné Markstein Beáta

 A harmadikos és negyedikes tanulókból szerveződött csapatoknak ebben az évben a mező életközösségével és 2019 állataival és növényeivel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk.

A vetélkedést követően a résztvevők, a számukra rendezett vendégfogadáson pihenhették ki a verseny fáradalmait. Amíg az eredményhirdetésre vártak, iskolánk   4.d osztályos tanulói egy vidám, tanulságos történettel szórakoztatták vendégeinket. Felkészítő tanáruk: Engelbrechtné Imre Gréta és Helyes-Nix Anita.

 Ezt követően a zsűri a legügyesebb csapatokat könyvvel és oklevéllel jutalmazta. A legszebbnek ítélt képeket – a versenyzők titkos szavazata alapján – könyvekkel díjazták. A jó hangulatú, színvonalas vetélkedő megrendezése és lebonyolítása iskolánk tanítóinak, napközis kollégáinak, pedagógia asszisztenseinek, takarítóinak, konyhai dolgozóinak és iskolatitkárainak összehangolt munkáját igényelte. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott segítségét.

A gyerekek sok szép élménnyel és tapasztalattal térhettek haza. Reméljük jövőre ismét találkozunk velük és társaikkal!

Benyóné Becz Katalin, Némethné Horváth Éva

                               szervezők