Ütős siker az országos versenyen

Maros Gábor, a győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanára 1994-ben indította útjára az Országos Ütőhangszeres Szóló- és Duó Versenyt. A megmérettetés 2006 óta viseli a tehetséggondozó program létrehívójának nevét. A magas színvonalú versenyt háromévente rendezik meg.

Az idei verseny március 9 és 11 között zajlott a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (Zsinagóga). 46 zeneiskola nevezett 89 produkciót. A tehetséges résztvevők szóló és duó produkciókban 4 korcsoportban mérhették össze tudásukat. Iskolánkat két diák képviselte.

Büttl Artúr a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója, és utolsó éves zeneiskolai növendék, kitűnő versenytársakkal mérte össze tudását. Korosztályában a 2.helyet érte el. Sikeres konzervatóriumi felvételi után, ezzel a díjjal indul el a zenei pályán. Sok szép koncertet, sikeres versenyeket, és lelkes életpályát kívánunk neki!

Kovács Hunor, 4. osztályos tanulónk az első korcsoportban játszott. Kiegyensúlyozott, kiváló, összeszedett játéka dicséretre méltó.

Artúrt és Hunort is Schüszler Boglárka készítette fel a versenyre.  Mindkét diáknak és a tanárnőnek is gratulálunk a komoly felkészülésért és helyállásért!