Városi Teremlabdarúgó Torna 2018

Idén 4. alkalommal került megrendezésre az Évbúcsúztató Teremlabdarúgó Torna Szigetszentmiklóson, az Ádám Jenő Általános Iskolában.
Az eddigi állandó tornarésztvevők közül az EGOMIR és a Tűzoltóság sajnos nem tudta vállalni az idei megmérettetést, így a 6 benevezett csapat (Rendőrség, Sportcsarnok, Szigetszentmiklósi Városi Önkormányzat, Lakihegy Rádió, Szülők, Testnevelők), a torna történetében először, körmérkőzéses rendszerben vívott meg a bajnoki címért és a helyezésekért.
A 2017-es döntősök (Rendőrség, Sportcsarnok), egyaránt 2:2-es döntetlennel kezdték a szereplést, a Rendőrök a Testnevelőkkel, míg a Sportcsarnok a Lakihegy Rádióval osztozkodott a pontokon.
Az első fordulóban egyedül a szülők csapata tudott győzelemmel rajtolni az Önkormányzat csapata ellen 2:1-re, végül kiderült, hogy ez a győzelem döntötte el a szülők csapatának az ötödik, míg az Önkormányzat csapatának a hatodik helyezést.
A második fordulóban a tavalyi döntősöké volt a főszerep, ahol a Sportcsarnok csapata nagy csatában 2:1-re múlta felül a Rendőrség csapatát, ezzel revansot véve az egy évvel ezelőtti döntőben elszenvedett vereségért és nagy lépést téve a bajnoki cím felé.
A végső győzelemre is esélyes csapatok csatájában a Lakihegy Rádió minden erejét mozgósítva 1:0-ra legyőzte az addig veretlen Testnevelőket, de ez a csata olyannyira kimerítette az amúgy szépen játszó csapatot, hogy az utolsó 2 fordulóban elszenvedett vereséggel visszacsúsztak a 4. helyre.
A bajnoki címről végül a Sportcsarnok és a Testnevelők mérkőzése döntött, de míg a testnevelőknek csak a győzelem hozta volna meg az arany érmet, addig ellenfelüknek már a döntetlen is a bajnoki címet jelentette.
A Sportcsarnok csapata türelmes, rutinos játékkal tartotta a labdát és igyekezett kidolgozni helyzeteit, míg a Testnevelők a gyors kontrákban bízhattak a labdát jól elrejtő ellenfelükkel szemben. A mérkőzés végül 0:0-ás döntetlennel ért véget, mely azt jelentette, hogy 2018-ban a Testnevelők a harmadik, a Rendőrség a második, míg a Sportcsarnok az első helyet szerezte meg.
A Sportcsarnok csapata tehát 2016 után ismét arany éremmel zárta a Szigetszentmiklósi Évbúcsúztató Teremlabdarúgó Tornát!
Gratulálok minden csapatnak, és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Jövőre találkozunk ugyanitt!

Estók László