Zenei tábor Balatonvilágoson

Az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI zenei ága 16 éve szervez tematikus tábort a hangszeren tanuló diákjai számára, ahol intenzív hangszeres gyakorlásra van lehetőség sok érdekes és szórakoztató program mellett öt napon át.  Főleg természetes vizű tavak mellett keresünk táborhelyet évről évre, hogy a sok munkát frissítő pancsolással pihenhessük ki.

Idén Balatonvilágosra esett a választásunk, ahol közvetlen vízparti kőházas táborban lehetett együtt 25 diák és 5 tanár. Már az odafelé úton ismeretterjesztésre került sor, hiszen megálltunk a méltón híres Gorsium-Herculia Régészeti Parknál Tác határában, ahol egy ókori település maradványai között csodálkozhattunk rá a közel kétezer éves helytartói palota, ókeresztény bazilika, laktanya és lakóházak szépen kirajzolódó romjaira.

A világosi bungalók elfoglalása után örömmel mártóztunk meg a kellemes vizű Balatonban, majd elkezdődtek a hangszeres próbák gordonka, zongora, gitár, fúvós hangszerek, citera és ütős blokkokban. A délelőtti próbákat délután fürdés, vízi vetélkedő, ügyességi sorverseny, éjszakai bátorságpróba, vitorlázás és zenei vetélkedő színesítette. Az első táborozók sok élménnyel és a csapatversenyek összesítése utáni hasznos ajándékokkal térhettek haza, a gyakorlott táborozók pedig ügyes segítői voltak a felnőtteknek és a társaiknak. Az igazi csapatmunka eredményességét igazolta a táborzáró hangverseny jó hangulata és színvonala, amelyre több, mint 30 hozzátartozó vendég érkezett a tópartra otthonról, hogy gyönyörködhessen a tehetséges gyermekekben és együtt énekelhesse velünk a finálé rajzfilmdalát a visszatapsolás után: „Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…”

Köszönöm a kollégáimnak a segítő, lelkes, profi helytállást, a szülőknek, hogy minket választottak és a gyerekeknek, hogy ilyen jó hangulatban, zökkenőmentesen és eredményes munkával tölthettük el együtt június utolsó forró nyári napjait!
Kincses Edit
táborvezető