ÖKOPLATÁN

A Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pályázott és 2020 szeptemberétől elnyerte az Ökoiskola címet. Ez a cím megtisztelő, de rengeteg feladattal és felelősséggel is jár. A munkamegosztás érdekében az iskolában öko-munkaközösség és szakkör is alakult. A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Dr. Pálos Annamária az iskolának egy platánfát ajándékozott, melyet ünnepélyes keretek között 2020. október 22-én az intézményvezetővel, Zilling Ibolyával, valamint az intézmény öko-munkaközösségével és a szakkör diákjaival közösen ültettek el. Az ünnepséget az intézményvezető nyitotta meg, majd a programot a 4.H és az 5.Z osztályok rövid műsora követte.

Dr. Pálos Annamária megköszönte a munkát és felhívta a figyelmet egy országos pályázati lehetőségre, az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, amely az intézménynek jelentős pedagógiai segítséget nyújthat a fenntarthatóságra nevelés terén.

Ez a platánfa méltó helyet kapott az iskola udvarán. A felnövekvő nemzedék számára nem csak árnyékot, a pihenés és játék örömét hozza el, hanem a felelősségtudatot, a fenntartható és ökotudatos gondolkodást is szimbolizálja.

Ezzel a faültetéssel az iskola egyúttal csatlakozott a „10 millió Fa” országos faültetési programhoz.