Megfordult a világ

Tótágast állt benne tanár és diák

2022.április 01-én, pénteken kicsit kiforgattuk sarkaiból az iskolát. Az előző hetekben Diák igazgató kampányt folytathatott, aki ambíciót érzett magában erre a pozícióra.

Máramarosi Csenge kreatív ötleteivel, plakátokkal, kedvességével megnyerte ezt a lehetőséget, április elsején ő igazgatta az iskolát.

Kampányában vállalta, hogy ezen a napon zene szól a szünetekben, lehet „kütyüzni” is, nutellás gombóc lesz az ebéd, és vicces ruhákban, jelmezekben lehetett jönni. A tanárok beülhettek a diákok helyére és diákok tarthatták a tanórákat.

Reggel már zeneszóra érkezhettek a diákok, majd ünnepélyes keretek között Pál Norbertné, Zsuzsa néni intézményvezető jelképesen átadta az iskola kulcsát és az irodáját. A két helyettes Bea néni és Renáta néni is maximálisan partnerek voltak a mókázásban, még egy kis rögtönzött játék is belefért. Egy-két „csínytevés” is történt.

Fantasztikus hangulatban telt a nap, a legkülönbözőbb zenei irányzatok harsogtak a szünetekben az iskolarádióból, az aulában spontán közös éneklés és tánc zajlott.

Voltak osztályok, ahol a nyolcadikosok visszaültek az alsós tanító nénijük órájára, sok tanórán sokféle csere történt, elsősök a felsősökkel cseréltek helyet, ott ahol a két pedagógus összefogott egymással.

Köszönjük mindenkinek, legfőképpen a pedagógusoknak a rugalmasságot, nyitottságot.

Gratulálunk Csengének a vezetői posztban eltöltött nap hibátlan teljesítéséért.