„Tiétek a Színpad!” – döntő

2022.december 11-én, vasárnap, a Budapesti Operettszínházban megrendezett „Tiétek a Színpad!” színházi vetélkedő döntőjében a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Felsős Irodalmi Színpad csapata I. helyezést ért el.

Cervantes: Don Quijote de La Mancha című regényéből készült közös produkció Szabó-Lajter Enikő tanárnő vezetésével, Bujtor Xénia Georgina tanárnő tánccsoportjával és Schüszler Boglárka tanárnő ütőseivel lett teljes.

Az első helyezettek jutalmaként a csapat egy estére megkapja a Kálmán Imre Teátrumot, hogy meghívott vendégeinek bemutassa a nyertes előadást, ezenkívül közösen megnézhetik az Operettszínházban a La Mancha lovagja című színdarabot, valamint részt vehetnek egy csoportos kulisszajáráson is.

Különdíjat is kapott a produkció, mint a „legösszművészetibb előadás”, ezért egy csoportos látogatásban lehet részük a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Sok szeretettel gratulálunk az előadás valamennyi szereplőjének és felkészítő tanáraiknak!

SZEREPLŐK:

DON QUIJOTE: Belányi Zsombor
SANCHO PANZA: Fogarasi Márk
KIKIÁLTÓK: Terényi Emma
Dakó Vanda Szilvia
GAZDAASSZONY: Csepely Adrienn
UNOKAHÚG: Frachner Enikő Mercédesz
SIHEDER: Fekécs Bulcsú
TERESA PANZA: Vitai Szimonetta Ditta
SANCHICA: Csillag Zsófia
FOGADÓS: Kabai Zsombor
BIZCAYAI: Baranyi Péter
DULCINEA: Gombos Anna Barbara
SZERZETESEK: Bodovics Ákos
Székely Dávid
KÖLTŐ: Török-Mikes Anna
ÜTŐS HANGSZEREK, EFFEKTEK:
Banicz-Olsson Eliott
Forró Zalán
Juhász Bence
NÉP, UTAZÓK, SZÉLMALMOK, FOGADÓ: Csatár Bianka, Csatár Franciska, Cseh Boglárka, Eschenbach Liliána, Hugyák Laura, Kerékgyártó Virág, Kővári Regina, Mojzes-Balla Márk, Pál Tímea Petra, Rónay Fanni, Stéger Alíz, Várkonyi Nóra, Vigh Linda Mónika

FELKÉSZÍTŐK:

Szabó-Lajter Enikő (szövegkönyv, rendezés)
Bujtor Xénia Georgina (koreográfia, mozgás)
Schüszler Boglárka (ütősök, hangeffektek)