Művészeti nyílt nap 2023.

A Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Művészeti Iskola Intézményegysége 2023. április 19-én, szerdán 17:00 órai kezdettel sikeres nyílt napot tartott.

Bemutatkoztak a jelenlegi első osztályok művészeti foglalkozásokon résztvevő tanulói.

Néptáncosaink – az 1.b és 1.d osztály diákjai – Endrődi Anna Sarolta és Széles Kristóf vezetésével, testnevelés órák keretein belül készültek és a nyílt napon mutatkoztak be először.

Színjátszóink – 1.a és 1.c – osztálykereteken belül vettek részt művészeti órákon Szabó-Lajter Enikő irányításával. Az 1.a osztályosok „A világ szája”, az 1.c osztályosok „A valóság és a halványlila köd” című mesét adták elő.

A délutáni idősávban Vajler-Kovács Etelka tart foglalkozásokat a többi osztályból színjátszó csoportba jelentkező diákoknak. Ők az „Ágacska” című darabbal léptek színpadra.

Társastánc oktatás az 1.e osztályban volt testnevelés órákon választható, a többi osztályból délutánonként vehettek részt a képzésben Bujtor Xénia Georgina irányításával. Az 1.e osztályosok country táncot adtak elő, a vegyes csoport angol keringőt, végül közösen táncoltak cápa, majd kacsa táncot, ráadásként „A nagy ho-ho-horgász” zenéjére mozogtak.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek és tanáraiknak a sikeres szerepléshez!

Szeretettel várjuk tanszakjainkra jövendő elsőseinket is!

Művészeti Iskola Intézményegység