„Tiétek a színpad!”

Lezárult a Budapesti Operettszínház által meghirdetett drámaverseny és programsorozat. A Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és AMI Felsős Irodalmi Színpada Szabó-Lajter Enikő vezetésével, kiegészülve Bujtor Xénia Georgina táncosaival, valamint Balázs Boglárka ütőseivel első helyezést ért el. A zsűri méltatta a számos színházi műfajt és stílust erős egységbe fogó előadást, a remek koreográfiát és a kiváló élőzenei kíséretet. A színház részéről egy mentor segítette a társulatot, aki Nagy Lóránt, az Operettszínház színművésze, a La Mancha lovagja című darab Don Quijote-je volt. Gyermekszerető egyénisége és magas művészi és szakmai tudása példa volt tanulóink számára.

A csapat ezzel lehetőséget kapott, hogy a Kálmán Imre Teátrum színpadán egy 1 órás műsorban bemutathassa a győztes produkciót meghívott vendégeiknek. Nagyon jól sikerült előadás volt, amelyen képviseltette magát a Budapesti Operettszínház főigazgatója is. Meglepetésprodukciókkal szerepeltek a Művészeti Iskola legrátermettebb kis drámásai és táncosai, valamint Nagy Lóránt színművész.

A „legösszművészetibb előadás” különdíjának nyerteseként a csoport tagjai ellátogathattak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, valamint egy kulisszajárással egybekötött díszelőadáson a páholyból nézhették végig a La Mancha lovagja című előadást.

A remek musical, a közösen átélt siker és a sok élmény örök emlék lesz a gyerekek számára, akik kicsit belekóstolhattak a rádió- és tévéinterjúk, a profi színházi produkciók világába is.

Hálásan köszönjük az iskola vezetőségének és a szülőknek is a sok segítséget és háttérmunkát!