Területi Föld Napi vetélkedő iskolánkban

Két évtizedes hagyománya van iskolánkban a területi Föld Napi vetélkedő megrendezésének.  A versenyt óriási érdeklődés mellett, április 24.-én tartottuk, ahol 13 iskola, 26 csapata képviseltette magát.

A verseny fő témája idén az erdő volt. A versenyre jelentkező csapatok előzetes feladatot is kaptak, „Az ember, aki fát ültetett” című film alapján, egy plakát elkészítését kértük tőlük. Az elkészült műveket a gyerekek a verseny napjára hozták magukkal melyekből kiállítást rendeztünk. Azért erre a filmre esett a választásunk mert a film története alapján rádöbbenhetünk arra, hogy egy ember önmagában is mennyi mindent tehet közvetlen környezete megóvásáért és jobbá tételéért. Elgondolkodtató, hogy mire lehet képes az összefogás. Mindenki figyelmébe ajánlom!

A délutánt iskolánk igazgatója, Pál Norbertné nyitotta meg. A harmadikos és negyedikes tanulókból szerveződött csapatoknak ebben az évben az erdővel és 2024 állataival és növényeivel kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk.

A vetélkedést követően a résztvevők, a számukra rendezett vendégfogadáson pihenhették ki a verseny fáradalmait. Amíg az eredményhirdetésre vártak, iskolánk 1.c és 2.b osztályos tanulói Föld napi műsorral szórakoztatták vendégeinket. Felkészítő tanáraik: Engelbrechtné Imre Gréta és Gróf Bea. Ezt követően a zsűri a legügyesebb csapatokat könyvvel és oklevéllel jutalmazta. A legszebbnek ítélt plakátokat – a versenyzők titkos szavazata alapján – könyvekkel díjazták.

A jó hangulatú, színvonalas vetélkedő megrendezése és lebonyolítása iskolánk tanítóinak, pedagógia asszisztenseinek, a 4.é osztály szorgos kisdiákjainak, takarítóinak és irodai dolgozók összehangolt munkáját igényelte. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott segítségét.

A gyerekek sok szép élménnyel és tapasztalattal térhettek haza. Reméljük jövőre ismét találkozunk velük és társaikkal!

 Némethné Horváth Éva